Nyheter

10 november 2016

Nedräkning!

Om en månad, den 9:e december, drar världscupen i skicross igång! Vi ser fram emot spännande tävlingar och att följa våra svenska stjärnors framfart!

Missa inte årets mest actionfyllda event när världscupen och hela världseliten kommer till Idre Fjäll den 10-12:e februari!

En försmak av spänningen och fartvinden hittar du här >>

14 februari 2016
VÖN och Näslund på pallen idag

Det blev två nya pallplatser när skicrossvärldscupen körde sin andra deltävling i strålande vinterväder på Idre Fjäll.

Fjolårsmästaren Victor ”VÖN” Öhling Norberg tog säsongens andra seger och Sandra Näslund slutade tvåa i damklassen. Världscupen i Skicross har fått en ny tävlingsarena, Idre Fjäll.

– Ett riktigt bra arrangemang och en bra bana, konstaterade en mycket nöjd ”VÖN”, efter segern.
– Jag har haft en del skador och fått jobba en hel del, men desto skönare att det nu lossnade oerdentligt. Nu ser jag fram emot nästa tävling och sommarträningen kommer att bli roligare, konstaterade en strålande glad segrare.

I damklassen blev det kanadensisk seger genom Marielle Thompson före Sandra Näslund.
– Idag gick det snabbare och då var det roligare att köra, summerade Marielle sitt segeråk. Marielle slapp möta världscupledande Anna Holmlund som försvann i semifinal, men såg till att vinna B-finalen. Sandra Näslund närmar sig sin första seger i världscupen, men fick nöja sig med en fin andra placering efter en tuff finalkörning.

– Det här var en mycket bra tävlingshelg och banan är perfekt, den kompletterar de brantare banorna med en teknisk och utmanande sträckning som tillåter många omkörningar, summerade FIS tävlingschef Martin Fiala.

13 februari 2016
Anna och Sandra glänste i snöyran på Idre Fjäll

Filip Flisar och Anna Holmlund blev duon som segrade när världscupen i Skicross kom till Idre Fjäll. – En riktigt bra bana och svår, summerade slovenen Filip efter segern, före Christopher Delbosco, Kanadas och trean Christop Wahrstoetter, Österrike..

Anna Holmlund fick publiken att jubla extra när hon vann den första damfinalen med landslagskompisen Sandra Näslund som trea.Två svenska åkare på prispallen i den första världscuptävlingen på Idre Fjäll i Skicross. Mellan de båda svenska landslagstjejerna klämde sig kanadensiska Marielle Thompson sig in om tvåa.
– Jag var otålig att Thompson skulle smita förbi och vågade inte tro på seger inan jag passerat mållinjen, jublade Anna efter hennes sjuttonde seger i världscupen.

I morgon, söndag finns chansen till nya framgångar när världscupen fortsätter med ytterligare en tävling på Idre Fjäll. 

10 februari 2016 8 svenska åkare startar i Världscupen till helgen

Efter de svenska framgångarna i skicrossvärldscupen är det nu dags för det årliga stoppet på hemmaplan i Sverige men för första gången på Idre Fjäll. Anna Holmlund leder den totala världscupen på damsidan och övriga truppen är i god form. Den svenska truppen förstärks även av två åkare från Europacuplaget som visat prov på bra åkning under säsongen.

Läs hela pressmeddelandet här>>

1 februari 2016
Välkommen till vinters stora skidfest!

Skicross är den snabbast växande alpina grenen i Europa just nu och den 12-14 februari är det dags för världscup på Idre Fjäll med hela världseliten på plats. Den svenska landslagsledningen hyser stora förhoppningar om toppresultat både på herr- och damsidan då trion med Victor Öhling Norberg, Sandra Näslund och Anna Holmlund alla varit på pallen hittills under säsongen.

Sportchefen för skicrosslandslaget, Joar Båtelson ser fram emot att komma till Idre Fjäll.

- Efter en strålande start på säsongen med 11 pallplatser på 8 världscuptävlingar för landslaget ser vi nu fram emot att få komma till Idre Fjäll och bjuda på ytterligare framgångar. Vi ställer upp med ett starkt lag som blir ännu mer taggade av att få tävla på hemmaplan med stöd av familj, vänner och publik på plats. Förutsättningarna på Idre Fjäll är fantastiska och jag är övertygad om att detta stopp blir en ny favorit i skicrossvärldscupen.

Säsongen 2014/2015 var landslagets bästa hittills där laget tog en 2:a plats i nationscupen. Det svenska worldcuplandslaget i skicross består av Anna Holmlund, Viktor Andersson, Micke Forslund, Victor Sticko, Victor ”VÖN” Öhling Norberg och Sandra Näslund.

Program Audi FIS Skicross World Cup på Idre Fjäll

I målområdet kommer det även pågå en mängd aktiviteter, tävlingar och överraskningar för hela familjen. Bland annat äger det rum en freestyle skotershow med Tobias Hellström och Joakim Rönnqvist samt spektakulär isskulptering.

Idre Fjäll har en lång tradition av att anordna tävlingar på mycket hög nivå. Bland annat har Värdscuptävlingar i speedski arrangerats på Idre Fjäll under många år. Under 2015 inledde Idre Fjäll ett samarbete med svenska landslaget i skicross och är därmed även Nationalarena för sporten.

- Jag är väldigt stolt och glad över att Idre Fjäll ska arrangera en världscup i just Skicross, den gren som för närvarande är mest i ropet ute i Europa, säger John Lundmark, VD för Idre Fjäll.

- Genom att Sverige får hålla i detta arrangemang är vi fast förvissade om att vi bidrar till att skapa ännu mer uppmärksamhet kring skidåkning och skidglädje och därmed fler skidåkare, fortsätter han.

Idre Fjäll drivs som en stiftelse och känslan samt stoltheten för bygden är väldigt viktig. Därför har Idre Fjäll även bjudit in alla grundskoleelever i Älvdalens kommun till kvartsfinalerna på fredagen och alla invånare i Älvdalens kommun till finalerna under helgen.

29 januari 2016

Upplev våra svenska stjärnor i X-Games!

Efter tre års uppehåll är skicross åter med i programmet under X-Games. På plats i Aspen finns våra skicrosstjärnor Anna Holmlund, Sandra Näslund och Victor Öhling Norberg.

 X-Games är "extremsportarnas OS" och att bli inbjuden dit är en stor ära, det är bara de bästa utövarna i varje gren som får en inbjudan. 

Missa inte de spännande tävlingarna i X-Games som sänds live på svt.se.

Skicrosstävlingarna sänds på lördag 30 januari kl. 22.00–00.00.

24 januari 2016

Lördagens världscuptävling i Kanadensiska Nakiska bjöd på stor spänning och nya fina svenska insatser! Viktor Andersson åkte fantastikt men hade otur i kvartsfinalen där vi som satt framför tv:n lämnades i ovisshet kring vad som egentligen hände i banan när Viktor och den ryska åkaren inte kom i mål. Men Viktors fina åkning lovar gott för kommande tävlingar.

Sandra låg bra till i semifinalen när hon i slutet av banan körde om till andra plats i heatet men föll tyvärr när hon och kanadensiskan hakade i varandra. I lilla finalen tog Sandra revansch och segern! Anna levererade återigen en fin pallplats.

Se aktuell världscupspoängställning här >>

17 januari 2016

Svenskorna fortsätter att skörda framgångar i världscupen i skicross. Under helgens dubbeltävling i Watles (som ersatte tidigare inställda tävlingar i Watles och La Plagne) stod de åter för fantastiska prestationer. Anna stod på prispallen båda dagarna med en första placering på lördagen och en andra plats på söndagen. Sandra tog sig till lilla finalen båda dagarna, på lördagen vann hon lilla finalen och på söndagen var hon nummer två över mållinjen. Vi ser så framemot att få se er i vår egen backe i februari!

17 december 2015
Skicrosslandslaget i Innichen

Efter förra helgens framgångar i Val Thoréns har det svenska landslaget vässat stålkanterna och laddat batterierna för att upprepa bedriften i Innichen/San Candido, Italien kommande helg. Anna Holmlund leder den totala världscupen och Sandra Näslund ligger på fjärde plats efter comebacken. Victor Öhling Norberg, som stod över tävlingarna förra helgen på grund av ryggproblem är tillbaka för revansch!

Fredag 18 december
Damernas kval 1 startar kl. 10.00 och herrarnas kval 1 startar kl. 11.00
Damernas kval 2 startar kl. 13.00 och herrarnas kval 2 startar kl. 14.00

Alla kval går att följa via livetiming >>

Lördag 19 december och söndag 20 december
Finalerna börjar kl. 13.30 båda dagarna och sänds live på SVT.

Läs mer >>

12 december 2015
Två svenskor på pallen i Val Thorens

Anna Holmlund knep första platsen vid gårdagens World cup tävlingar i Val Thorens och drar därmed ifrån ytterligare i den totala välrldscupen. Lagkompisen Sandra Näslund kom på andra plats. Det ser mycket ljust ut inför denna säsong och vi ser framemot att se dem på Idre Fjäll i februari.

Se hela resultatlistan här >>

1 oktober 2015
Två skicrossbanor

Skicross är på frammarsch i Sverige och Idre Fjäll utvecklar därför förra årets succé med två skicrossbanor som kommer vara öppna hela vintersäsongen från och med julveckan. Det blir en blå bana i ”Ravinen” för barnfamiljen och en röd bana i ”Tallbacken” för träningsgrupper och mer erfarna åkare.

Den populära ”Fredagstävlingen” som är öppen för alla och äger rum varje vecka under säsongen byter därmed skepnad från en slalomtävling till en ski crosstävling. Det blir i år en differenstävling där alla tävlar på lika villkor.

1 oktober 2015
Idre Fjäll nationalarena för Skicross

Idre Fjäll har inlett ett samarbete med Svenska landslaget i Skicross och blir därmed Nationalarena för sporten. Världscupen i Skicross flyttar till Idre Fjäll denna vinter och kommer äga rum den 12-14 februari med hela världseliten på plats och tävlingarna sänds i SVT

20 Augusti 2015
Skicrossvärldscupen till Idre Fjäll

Den 12-14 februari 2016 kommer världscupcirkusen inta Idre Fjäll och hela världseliten finns på plats i jakten på den åtråvärda glaskulan.

Idre Fjäll har en lång tradition av att anordna tävlingar på mycket hög nivå. Bland annat har Värdscuptävlingar i speedski arrangerats på Idre Fjäll under många år och nu blir det alltså dags för ytterligare världscuparrangemang.

– Genom att stå som värd för världscupen blir vi delaktiga i att fortsätta bygga sporten för framtiden. Skicross är ett härligt sätt att uttrycka sin skidglädje på och där vill vi på Idre Fjäll, tillsammans med landslaget, skapa en arena för sporten som kommer att leva både före och efter eventet säger John Lundmark, VD för Idre Fjäll.Audi FIS SKi Cross World Cup Idre Fjäll

Box 202, 790 91 Idre​

Telefon: +46 (0)253 40 000

E-post: info@worldcupidrefjall.com